Responsive Advertisement

İngilizce Konuşma Siteleri

İngilizcenizi yalnızca grammer okuyarak, ezberci bir yaklaşımla öğrenmeniz mümkün değildir. Sürekli pratik yapmak, öğrendiklerinizi uygulamak ve hayatınıza entegre etmeniz gerekir. Bu nedenle iletişim kurmak ingilizce öğrenme konusunda temel taşlardan bir tanesidir.
Şimdi fazla gevezelik yapmadan sizlerin ingilizce konuşarak, pratiğinizi geliştirebileceğiniz, ingilizce konuşma sitelerinin adreslerini ve tanıtımlarını yazalım. Asıl gevezeliği orada ingilizce yaparsınız :)

Sohbet siteleri için sırası ile:

Favori: www.livemocha.com

1-) http://www.chat-avenue.com

2-) http://www.languagecafe.eu

3-) http://www.spinchat.com

4-) http://www.everykindofpeople.com

5-) http://www.englishclub.com/esl-chat/index.htm


Faydalı Siteler İçin:

1) Voice of America : http://learningenglish.voanews.com/
Bu sayfayı kesinlikle tavsiye ederim, günlük gazete okuyosunuz ve ingilizcenizi geliştiriyorsunuz. Haberlerin köşe yazılarını makalelerini sesli olarak da dinleyebiliyosunuz. Ayrıca makalelerde yer alan sözcüklerin manalarını da bulabiliyorsunuz. İlgili haberler vs. gibi özellikler de var. Konu ile ilgili başka başlıklara göz atabiliyorsunuz. 

Bu meret neye yarıyor?

Sayfada bulunan sözcüklerin telafuzunu ve manalarını İngilizce olarak öğrenirsiniz.
Sayfa sonunda yer alan özel sözcükleri irdeleyebilir bunları ezberleyebilirsiniz. Parça ile ilgili çıkmış soruların yanıtını vermeye çalışırsınız cümlede anlamı aradan çıkarırsınız. Yds pratiği dahi yaparsınız.

2) News in Levels : http://www.newsinlevels.com/

Bu sayfada yine günlük haberleri  ingilizce seviyenize göre farklı modlarda veren bir sayfa. 1. seviye temel seviye ingilizce bilgisi olanlar için, 2 ve 3. seviyelerde giderek daha kompleks, gelişmiş bir dilde anlatıyor. Haberin sonunda ilgili vidyosu da görüntülenmektedir.

Bu sayfa n'apar?

Mevcut ingilizce bilginize özgü bir şekilde pratik yapmanızı sağlar. Sözcüklerin telafuzunu ve anlamlarını öğrenebilirsiniz. Giderek üst seviyelere çıkarsınız. İyi bişeydir. Gidin. Okuyun.

3) Eng Vid : http://www.engvid.com/

Bu sayfa grammer konuları, sık yapılan hataları vs. vidyolar halinde anlatan faydalı bir kaynak. Vidyoların sonunda izah edilen konularla ilgili alıştırmalar vs. bulunmaktadır. Vidyolar ingilizce anadiline sahip kişiler tarafından aktarıldığı için başlangıç düzeydeki arkadaşlar için idrak etmek konusunda sıkıntılar doğabilir. Anlamaya çalışın. Yılmayın.

Bu site ne ayak?

İngilizce dinlendiğinde anlaşılması güç gibi gelebilir. Kulak aşinalığı oluşturur. Grammerinizi geliştirmenizde faydalı olur.

 4) Speech Yard : http://speechyard.com/us/

Birçok yabancı dizi ve rastgele vidyoları ingilizce altyazılı şekilde sunar. Bu ne işime yarar diyeceksiniz, vidyonun altyazısına tıklayarak Türkçesini öğrenebilirsiniz.

Doktor bu ne?

Sitede yer alan vidyolardaki şahısların çabuk bir şekilde konuşurken ne dediklerini altyazıları okuyarak anlayabilirsiniz, bu sayede listening mevzuunu çözersiniz.


5) English Central : http://tr.englishcentral.com/videos

Bu sayfa speech yard mantığında işliyor ama biraz daha yetenekli. Daha geniş kısa vidyo ağı var. Kategori seçimi olduğu için dilediğiniz alanda vidyo izleyebilirsiniz. Speechyarddaki bütün özelliklere sahip, onun dışında vidyoyu izleme kısmı bittikten sonra öğrenme safhasına geçiyor.  Altyazılarla ilgili boşluk doldurma vs. gibi şeyler yaparak soru soruyor. Sesli konuş bölümünde mikrofon ile tekrar etmeni istiyor.

Ne menem bişey ki bu?

İzlediğini anlayabilmeni, ingilizce konuşmaları algılayabilmeni, kelime öğrenmeni sağlıyor. Dinleme ve dinlediğini algılayabilmeni geliştirmeye dönük metinsel ve sözlü sınavlar sunuyor.


Yorum Gönder

1 Yorumlar

Adsız dedi ki…
İngilizce konuşma siteleri için teşekkürler.