Responsive Advertisement

internetten ingilizce öğrenme siteleri

Hepimiz yeni bir dil öğrenmenin bize getireceği faydaları az çok biliyoruz. Bu faydalardan biraz bahsedecek olursak, en başında eğitim ve iş hayatında bize faydalı çok faydalı olacaktır. Yapılan araştırmalara göre yabancı dilini işleri için kullanan insanlar %8 oranında daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Bir çok işyerleri hatta günümüzde kamu kurumları dahi yabancı dil istiyor.
İngilizcenin en önemli sağladığı getirilerden biri de evrensel bir dil olmasıdır. Yaptığınız her akademik araştırmalarda, herhangi bir hobinizde dahi araştırma yaptığınızda sizi bir adım öne çıkarır. Dünyadaki websitelerinin %55'i İngilizce'dir.
İngilizce öğrenmek bize eğitim anlamında da çok faydalı olur. Yurtdışında alanımızda yüksek ihtisas yapma imkânı sağlar.
İngilizcenin kişisel anlamda da faydaları çok fazladır. En basitinden türk dizilerine nazaran yabancı diziler bir harika:)
Bu kadar ingilizceyi ve yabancı dil öğrenmeyi methettiğimize göre konumuza dönelim:
İngilizce'yi nereden öğrenelim? En iyi ingilizce öğrenme siteleri nelerdir?

1. Duolingo


internetten ingilizce öğrenme siteleri duolingo
internetten ingilizce öğrenme siteleri Duolingo
Duolingo internet aleminde bilindik popülaritesi yüksek ingilizce öğrenme sitelerindendir. İçerisinde barındırdığı forumlar ve hazırladığı eğlenceli sorularıyla ingilizce öğrenme heveslileri için kullanışlı ve öğretici bir hizmet.

Duolingo'da birden fazla yabancı dil öğrenme imkânı da bulabilirsiniz.

tr.duolingo.com


2. busuu

internetten ingilizce öğrenme siteleri busuu
internetten ingilizce öğrenme siteleri busuu

Yeryüzünde totalde 50 milyonun üstünde bir abonesi ile çeşitli sayıda yabancı dil öğretebilme kabiliyeti ile busuu, duolingo'dan sonra gelen en çok tercih edilen ve bilinen internetten ingilizce öğrenme sitelerindendir. 



3. BBC Languages

internetten ingilizce öğrenme siteleri BBC Languages
internetten ingilizce öğrenme siteleri BBC Languages

BBC yalnızca haberleri takip edebileceğiniz bir internet sayfası olmamakla birlikte aynı zamanda bir akademi diye düşünebiliriz. İnternet sayfalarında yayınlanan en seçkin makaleler ile akademik ölçüde bilgiler öğrenmek mümkün.

Uzun seneler boyunca süregelen BBC Yabancı Dil Eğitim programı ile misafirlerine ingilizce dilini öğrenme hizmeti veriyor. 

Bu internet sayfası mevcut şekilde İngilizce'si olan, ancak İngilizce seviyesini bir üst düzeye taşımak isteyenler için tercih edilmesi daha isabetli olur.




4. Livemocha

internetten ingilizce öğrenme siteleri Livemocha
internetten ingilizce öğrenme siteleri Livemocha

Livemocha ile internet üzerinden gerçek öğreticiler sayesinde 35 yabancı dil öğrenebilirsiniz. Kullanıcıların anadillerine göre eğitmen olma imkanı sunan, kendi yağında kavurulan bir internet sayfası. Siz de bu sayfada Türkçe eğitmen olabilirsiniz.

Ayrıca diğer kullanıcılar ile iletişime geçmeniz de mümkün. Sitenin Türkçe dil desteği de mevcut.




5. memrise

internetten ingilizce öğrenme siteleri memrise
internetten ingilizce öğrenme siteleri memrise


memrise, bilim ve tarih üzerinde kurulu topluluklar tarafından hazırlan bölümlerde dil öğretme yeteneğine sahip. 

memrise ile merak ettiğiniz ülkelerin tarihlerini öğrenebilir, bilim adına gelişmeleri takip edebilirsiniz. Tabiki o dili bilen uzman kişilerin yönlendirmeleriyle. 




6. Verbling

internetten ingilizce öğrenme siteleri verbling
internetten ingilizce öğrenme siteleri verbling

Verbling, fiziksel sınıfları bulunan kurslar yerine, online eğitim uzmanları tarafından dil öğrenecebileceğiniz bir servis. 

Skype, Google+ Hangouts On Air servisleri üzerinden ister toplulukla isterseniz de tek başınıza özel dersler alabilir, yeni bir dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. 




7. Babbel

internetten ingilizce öğrenme siteleri babbel
internetten ingilizce öğrenme siteleri babbel

Babbel yukarıdaki servislere nazaran biraz daha profesyonel bir servis. Dil bilginizin seviyesine göre sizleri bir topluluğun içine alıyor ve orada dilinizi geliştirmeye başlıyorsunuz. 

Dilbilgisi, kelime bilgisi, farklı telaffuz seçenekleri ile ilerleyen eğitimlerin dilinize çok fazla şey katacağını söyleyebiliriz. 



8. VoScreen

internetten ingilizce öğrenme siteleri voscreen
internetten ingilizce öğrenme siteleri voscreen

Yorumcularımızdan gelen, "eğlenerek ve ücret ödemeden ingilizce öğren!" sloganlı Voscreen.com'u da ziyaret etmenizde fayda var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar