Responsive Advertisement

İngilizce Türkçe Sözlük İndir

Sizlere çok kaliteli bir ingilizce türkce, türkçe ingilizce bir sözlüğü tanıtmak istiyorum. Bu sözlüğümüzün ismi babylon.
İngilizce sözlük, ingilizce dilini öğrenmeyi arzulayan ya da İngilizce dilini bir sebeple kullanmak zorunda kalan hemen herkesin başvurmak zorunda olduğu araçlardan birisidir. Eğer yaptığınız araştırmaları “ingilizce dili” olarak gerçekleştiriyorsanız, bu bilgi kaynağı tam size göre.
Sözcüklerin Türkçe ingilizce manalarını, İngilizce Türkçe karşılıklarını bu sözlüğü deneyerek kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sözlüğün en önemli özelliklerinden bir tanesi de ingilizce türkçe cümle çevirisi de yapması.. Fakat bunu gerçekleştirmek için, kullanmış olduğunuz bilgisayarınızın bir internet ağına bağlı olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ingilizce'den ingilizce'ye anlamlarını da bulabilirsiniz. İngilizce öğrenmeye çabalayan hemen herkes ingilizce dilinde hikayeler okur. Eğer kullanmış olduğunuz bilgisayarınızda *.pdf veya daha başka dosya türlerinde kaynaklar varsa, babylon sözlük’ün çalışabilirliği bir kat daha artış gösteriyor.
Msn Messenger'da yabancı ülkeden arkadaşlarınızla görüşürken, veya İngilizce dilinde yazılan elektronik postalarınızı okurken, tek bir tık ile (- ki ben genelde farenin orta tuşunu tercih ediyorum) sözcüğün ya da deyişin manasını öğrenebilirsiniz.
İngilizce dilinde blog , dergi ve gazete okumak ve hemen o esnada anlamları bilinmeyen sözcüklerin manalarını öğrenmek, babylon sözlük sayesinde çok basit.
Konumuz ingilizce dili olduğundan ingilizce dili üzerinde daha çok durdum ama babylon sözlük içinde Türkçe Almanca, Almanca Türkçe , Fransızca ve İtalyanca dilleri gibi toplam 70 dilde sözlükler bulunmaktadır.
Yine bu sözlüklerin yanısıra, farklı ilgi alanlarıyla ilgili sözlükler de mevcut. Askeri terimler, elektronik, biyoloji, bilgisayar, internet terimleri ve brçok daha alanla ilgili sözlükler de içerisinde bulunuyor.
Siz öğrencilerimize vereceğim bağlantıdan babylon sözlüğünü bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Yukarıdaki bağlantıyı tıkladıktan sonra açılan rapidshare sayfasında "free user" düğmesine tıklayın ve sürenin geri sayımı bitmesini bekleyin daha sonra sonra "download" düğmesine tıklayın ve sözlüğü bilgisayarınıza kaydedin.
Sözlüğü bilgisayarınıza indirdikten sonra, vereceğim bağlantılardan, türkçe-ingilizce, ingilizce-türkçe dillerindeki sözlükleri kaydedip, indirdiğiniz dosyalara çift tıklayarak, sözlüklerin, indirmiş olduğunuz sözlük programının veri tabanına kaydedilmesini sağlamış olursunuz.
Ben sizler için bir bölümünü bu linkte oluşturdum. Tek tek kaydetmektense, toplu bir şekilde sözlükleri kaydedebilirsiniz. Ayrıca Oxford sözlüğü bu bağlantıdan , merriam webster sözlüğünü de bu bağlantıdan indirebilirsiniz.
Bunlar, ingilizce dilinden ingilizceye çok kaliteli çeviriler yapan sözlüklerdir. Vermiş olduğum bu linke tıklatarak, babylon sözlüğün web adresinden istediğiniz dilde sözlüğü kaydedebilir, sayfanın sağ üst kısmında yer alan “arama” aracını kullanarak, aradığınız dildeki sözlüğü bulabilirsiniz.
Babylon sözlük, 14 günlük (trial) deneme sürümünü sizlerle paylaşmaktadır.
Babylon.com sitesini ziyaret ederek (full) tam sürümünü satın alabilirsizin.
İyi çeviriler ;)

Yorum Gönder

0 Yorumlar